Σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο
Σύσκεψη για τη λεπτομερή ενημέρωση των βουλευτών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, των βουλευτών Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη Όλγα, Καραγιάννης Ιωάννης, Κάτσης Μάριος, Μαντάς Χρήστος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Στέφος Ιωάννης, Τζούφη Μερόπη) και του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλη Βερροιόπουλου.
Στη σύσκεψη, σκοπός της οποίας ήταν η λεπτομερής ενημέρωση των βουλευτών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, ο κ. Σταθάκης τόνισε τη δέσμευση για απαρέγκλιτη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και σεβασμό των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναγνωρίστηκε από κοινού η σημασία της αξιοποίησης υδρογονανθράκων για λόγους εθνικού συμφέροντος, καθώς αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο υπουργός δήλωσε ότι η Πολιτεία θα διασφαλίσει την απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχει ενσωματώσει το αυστηρό ευρωπαϊκό πρότυπο, καθώς το περιβάλλον αποτελεί σημαντικό πόρο για τον τουρισμό και συνεπώς για την εθνική οικονομία.
Πρόσθεσε επίσης, ότι η άσκηση αυστηρού δημόσιου ελέγχου καθ’ όλα τα στάδια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου. Υπενθύμισε ότι οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιοχή Natura και τόνισε τέλος, ότι θα υπάρξει πλήρης σεβασμός των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις γεωφυσικές έρευνες.
in.gr
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση τη Μεγάλη Πέμπτη – Πότε ανοίγει για όλους
- Άννα Κορακάκη: Έγινε 30 χρόνων και ποζάρει αγκαλιά με την κορούλα της – Το μήνυμα της
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442