Έκρηξη σε σουπερμάρκετ στην Αγ.Πετρούπολη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
Έκρηξη σημειώθηκε σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης. Για στοχευμένη επίθεση μιλούν οι αρχές, συνδέοντάς την με την φονικό τρομοκρατικό περιστατικό του Απριλίου στην Αγιά Πετρούπολη.
Έκρηξη σημειώθηκε σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.
Για στοχευμένη επίθεση μιλούν οι αρχές, συνδέοντάς την με το φονικό τρομοκρατικό περιστατικό του Απριλίου στην Αγιά Πετρούπολη. Μιλούν, μάλιστα, για απόπειρα μαζικής ανθρωποκτονίας, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι τουρίστες συχνάζουν στη συγκεκριμένη αγορά.

Εκατοντάδες επισκέπτες βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, βορειοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια της έκρηξης που αποδίδεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει αναλάβει την υπόθεση, η ισχύς της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ισοδυναμούσε με περίπου 200 γραμμάρια TNT.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 18.30 σε σουπερμάρκετ επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ. Στην αρχική ανακοίνωσή της έκανε λόγο για τραυματίες, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν επισήμως διευκρινιστεί, όμως το πρακτορείο Tass υποστηρίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ξεκινήσει έρευνα στην πόλη η οποία έγινε άλλη μια φορά στόχος, όταν στις 3 Απριλίου σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο μετρό.
«Ακούστηκε δυνατός θόρυβος. Οι δυνάμεις πρώτων βοηθειών έχουν σπεύσει στο σημείο. Η εκκένωση έχει ολοκληρωθεί, δεν υπήρξε φωτιά» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ασφαλείας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass μετά την έκρηξη.
Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν ιατρικά και αστυνομικά οχήματα έξω από το εμπορικό κέντρο Gigant Hall, όπου βρίσκεται το σούπερμάρκετ Perekrestok, το κατάστημα όπου καταγράφηκε το περιστατικό.

Десять человек пострадали в результате взрыва в Петербурге.https://t.co/5VPHmDkKDc#Петербург #взрыв pic.twitter.com/T9xYjijKyH
— Пятый канал Новости (@5tv) 27 Δεκεμβρίου 2017
in.gr
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442