Το Βέλγιο ετοιμάζεται να κλείσει ως το 2025 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια
Την κοινή τους βούληση να μπει ως το 2025 σταδιακά «λουκέτο» σε όλους τους σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο, εξέφρασαν από κοινού οι τέσσερις (σε περιφερειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο) υπουργοί Ενέργειας της χώρας.
Την κοινή τους βούληση να μπει ως το 2025 σταδιακά «λουκέτο» σε όλους τους σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο, εξέφρασαν από κοινού οι τέσσερις (σε περιφερειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο) υπουργοί Ενέργειας της χώρας.
Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα του βελγικού Τύπου, με την εφημερίδα De Standaard στο σημερινό κύριο άρθρο της, να παρατηρεί ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά θα πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η χώρα θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Την καταρχήν συμφωνία των τεσσάρων υπουργών προβάλλει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο και η De Morgen, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα προς το N-VA (φλαμανδοί εθνικιστές) που κρατάει το «κλειδί» για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Και τούτο διότι το εν λόγω κόμμα εμφανιζόταν μέχρι τώρα αντίθετο με την προοπτική κατάργησης της ατομικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται ζωηρές αμφιβολίες για το εάν θα αναθεωρήσει τη στάση του και θα δώσει το πράσινο φως ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά η συμφωνία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Στο μεταξύ το βελγικό κράτος θα εκδώσει το 2018 τα πρώτα του «πράσινα ομόλογα», για ένα ποσό που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και τα δέκα δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την οικολογική μετάβαση στη χώρα.
Η εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στη σχετική επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνόδου για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442