Τραμπ: Κλείνω το φιλανθρωπικό μου ίδρυμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα κλείσει το ίδρυμα για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων. Το προηγούμενο διάστημα είχε αποκαλυφθεί ότι το ίδρυμα είχε προχωρήσει σε αμφιλεγόμενες ενέργειες, όπως για παράδειγμα, είχε πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Τραμπ σε μια υπόθεση, είχε αγοράσει ένα μεγάλο πορτρέτο του και είχε συμβάλει οικονομικά στην πολιτική καριέρα του.
Στην τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλε, το ίδρυμα Τραμπ ανακοίνωνε ότι πρόκειται να κλείσει και ζητούσε να του δοθεί η έγκριση να μοιράσει τους πόρους που παραμένουν στα ταμεία του, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι NBC News.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μία από τις λέσχες γκολφ που ανήκουν στον πρόεδρο κατέβαλε ποσό μεγαλύτερο των 158.000 δολαρίων στο ίδρυμα. Τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενός δικαστικού διακανονισμού μετά από μια μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος της λέσχης.
Το ίδρυμα, το ενεργητικό του οποίου είναι μικρότερο από 1 εκατ. δολάρια, «βιάζεται να μοιράσει το υπόλοιπό του το συντομότερο δυνατόν για να βοηθήσει πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις», ανέφερε εκπρόσωπος.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442