Ο Χακάν Τσαβούσογλου χαρακτηρίζει «μητέρα» την Τουρκία στη Θράκη
«Η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης. Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους» δήλωσε από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου. Ο κ.Τσαβούσογλου τόνισε ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.
«Η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης. Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους» δήλωσε από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.
Ο κ.Τσαβούσογλου τόνισε ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.
Από τη Θράκη ο τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για τουρκική μειονότητα που ισοδυναμεί με «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους».
Αναφέρθηκε στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», για να υποστηρίξει ότι και εκεί υπάρχει «τουρκική μειονότητα», όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο.
Υποστήριξε ότι αυτές «οι μειονότητες μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα, αφού τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται».
Επισήμανε, ακόμη, ότι το γεγονός πως η τουρκική κυβέρνηση έδωσε καθήκοντα σε βουλευτή με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη, δείχνει ότι ο Ερντογάν ενδιαφέρεται για τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.
«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μου δεν εμπιστεύτηκαν αυτό το καθήκον σε μένα επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι ένας βουλευτής της Προύσας, που κατάγεται από τη Δυτική Θράκη» είπε χαρακτηριστικά.
in.gr
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442