Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά: Μέρος 4ο, «Παράξενο Τότε»
Τις προβολές της συνεχίζει η ΕΣΠΕΚ στον κινηματογράφο Άστορ στο πλαίσιο των προβολών «Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά». Το τέταρτο μέρος έχει τίτλο «Παράξενο Τότε» και λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 20 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
Τις προβολές της συνεχίζει η ΕΣΠΕΚ στον κινηματογράφο Άστορ στο πλαίσιο των προβολών «Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά». Το τέταρτο μέρος έχει τίτλο «Παράξενο Τότε».
Δεκαετίες πριν το ελληνικό σινεμά χαρτογραφηθεί ως παράξενο υπήρξε ακόμα πιο παράξενο. Στην επόμενη συνάντηση της κινηματογραφικής της λέσχης, η ΕΣΠΕΚ παρουσιάζει μερικά φιλμ του τότε που θα κουβαλούσαν με χάρη αυτή την ταμπέλα τώρα.
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, η Χαμένη Λεωφόρος φιλοξενεί τις ταινίες Ανατολική Περιφέρεια του Βασίλη Βαφέα, Σχετικά με τον Βασίλη του Σταύρου Τσιώλη και Η Νίκη της Σαμοθράκης του Δήμου Αβδελιώδη, ενώ λίγες νύχτες μετά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, την ταινία Oh Babylon του Κώστα Φέρρη, σε μεταμεσονύχτια προβολή.
Τις τρεις πρώτες θα συστήσουν στο κοινό ο Γιάννης Κορρές και ο Μπάμπης Μακρίδης, ενώ την τέταρτη οι Felizol και The Boy. Την μεταμεσονύχτια προβολή θα ακολουθήσει party στο φουαγιέ του Άστορ με τους Fantastikoi Hxoi vs Felizol.
Οι προβολές
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
18.30 Ανατολική Περιφέρεια του Βασίλη Βαφέα
20.15 Σχετικά με τον Βασίλη του Σταύρου Τσιώλη
22.00 Η Νίκη της Σαμοθράκης του Δήμου Αβδελιώδη
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
00.30 Oh Babylon του Κώστα Φέρρη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανεξήγητη, επίμονη εναντίωση της κυβέρνησης στον εμβολιασμό και τα 17.000.000 αιγοπρόβατα «φαντάσματα»
- Συνταγή: Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα σόγιας, μουστάρδας και ζωμού λαχανικών
- Ρωσία: Θα χρειαστεί εγγυήσεις ασφαλείας για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2026 ο πέμπτος θερμότερος που καταγράφηκε ποτέ
- Τα must λαχανικά του χειμώνα
- Καιρός: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη – Βροχές και στην Αττική



