Πέθανε ο Τζιν Σέρναν, ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 82 ετών ο Τζιν Σέρναν, ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Το έκανε το 1972 για λογαριασμό της αποστολής της NASA, Apollo 17. «Αποχωρούμε όπως προσήλθαμε και, Θεού θέλοντος, όπως θα επιστρέψουμε: ειρηνικά και με ελπίδα για όλη την Ανθρωπότητα» είχε πει τότε.
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 82 ετών ο Τζιν Σέρναν, ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Το έκανε το 1972 για λογαριασμό της αποστολής της NASA, Apollo 17.
«Αποχωρούμε όπως προσήλθαμε και, Θεού θέλοντος, όπως θα επιστρέψουμε: ειρηνικά και με ελπίδα για όλη την Ανθρωπότητα» είχε πει τότε.
Συνολικά δώδεκα άνθρωποι έχουν πατήσει στη Σελήνη, από τους οποίους σήμερα ζουν οι έξι.
Προτού τεθεί επικεφαλής της αποστολής του Apollo 17, ο Σέρναν είχε συμμετάσχει σε άλλες δύο αποστολές της NASA, το 1966 και το 1969.
Αποχώρησε το 1976 και στη συνέχεια πέρασε στον ιδιωτικό τομέα και στο χώρο των ΜΜΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαξίμου: Με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις και τακτικισμούς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Γερμανία: Δεν… άκουσε τον Τραμπ – Έστειλε στρατιώτες στη Γροιλανδία λόγω «ρωσικών και κινεζικών απειλών»
- Νέο ρεκόρ στον τουρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να παίξω καλύτερα – Ο Γουεμπανιάμα είναι… εφιάλτης»
- Siegfried & Roy – Αγάπησαν τις λευκές τίγρεις, έκαναν σόου μαζί τους στο Λας Βέγκας, τους δάγκωσαν, άλλαξαν όλα
- Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου στους δικαιούχους


