ΚΕΔΕ: Να δώσει η κυβέρνηση λύση στην ανανέωση των συμβάσεων στους δήμους
Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων από την άρνηση των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τις σχετικές δαπάνες πληρωμής τους.
Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων από την άρνηση των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τις σχετικές δαπάνες πληρωμής τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλη, «εξακολουθεί να μην είναι σαφές και ξεκάθαρο πώς μπορεί να γίνει η ανανέωση των συμβάσεων και η απρόσκοπτη εξόφληση των εργαζομένων, παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη τον περασμένο Οκτώβριο, τη τροπολογία που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες η διάδοχός του κ. Όλγα Γεροβασίλη και την εγκύκλιο (41488) του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη».
Αναφερόμενος στην αρνητική στάση των επιτρόπων, ο κ. Πατούλης διερωτάται «ποιος θα αποφανθεί τελικά ως προς το ζήτημα τις συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαβεβαιώνει ότι οι δήμοι έχουν την πρόθεση να προβούν στην ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων, αλλά πρέπει η κυβέρνηση «να απαντήσει υπεύθυνα και με σαφήνεια πώς θα ρυθμίσει τη νομιμότητα της ανανέωσης των συμβάσεων και της πληρωμής των εργαζομένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Μητσοτάκης: Με ειρωνείες στην αντιπολίτευση «απάντησε» για τα «γαλάζια» σκάνδαλα
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442