Η Wonder Woman… έχασε τη θέση της πρέσβειρας του ΟΗΕ για τις γυναίκες
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η Wonder Woman δεν θα είναι πια πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού για την προβολή και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η σχετική καμπάνια με «πρωταγωνίστρια» την ηρωίδα κόμικ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η Wonder Woman δεν θα είναι πια πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού για την προβολή και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η σχετική καμπάνια με «πρωταγωνίστρια» την ηρωίδα κόμικ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως από φεμινιστικές οργανώσεις.
Η συγκεκριμένη εκστρατεία είχε συμπέσει χρονικά με την 75η επέτειο της πρώτης εμφάνισης της Wonder Woman σε κόμικ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Επικριτές της καμπάνιας αντιδρούσαν στη «σεξουαλικότητα» του χαρακτήρα, θεωρώντας την επιλογή απρεπή.
Άλλοι θεωρούσαν ότι κακώς επιλέχθηκε ένας φανταστικός χαρακτήρας αντί για κάποιον πραγματικό.
Αίτημα κατά της επιλογής της Wonder Woman είχε συγκεντρώσει 45.000 υπογραφές.
Αν και ο ΟΗΕ δεν αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε την ολοκλήρωση της καμπάνιας, εκπρόσωπος του Οργανισμού υποστήριξε ότι συχνά οι καμπάνιες με φανταστικούς χαρακτήρες δεν διαρκούν περισσότερο από μερικούς μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Mattel vs Hasbro – Η μάχη των παιχνιδιών στον ψηφιακό κόσμο
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε τρεις επιθέσεις ενόπλων στην πολιτεία του Νίγηρα
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]







