Το κινηματογραφικό βραβείο LUX της Ευρωβουλής γιορτάζει 10 χρόνια
Δέκα χρόνια ύπαρξης συμπληρώνει φέτος το κινηματογραφικό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο της επετείου θα προβάλει τον περσινό νικητή του βραβείου, τις «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν με ταυτόχρονη προβολή σε 28 χώρες και υποτιτλισμένη σε 24 γλώσσες.
Δέκα χρόνια ύπαρξης συμπληρώνει φέτος το κινηματογραφικό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο της επετείου θα προβάλει τον περσινό νικητή του βραβείου, τις «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν με ταυτόχρονη προβολή σε 28 χώρες και υποτιτλισμένη σε 24 γλώσσες.
Δύο παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFA), με την προβολή της γαλλο-τουρκικής παραγωγής Mustang.
Την ίδια ημέρα, η ταινία θα προβληθεί και στη Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο Ολύμπιον, μέλος του Δικτύου Europa Cinemas.
Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται επίσης από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου.
Η είσοδος στην προβολή θα είναι ελεύθερη.
Το Βραβείο LUX καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέσο προβολής του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ιδιαίτερα της κινηματογραφικής δημιουργίας, εστιάζοντας στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα των ευρωπαϊκών κοινωνιών και ιδιαίτερα στις αξίες της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας κατανόησης. Στα δέκα χρόνια ύπαρξής του, το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει αναδειχτεί ως ένας από τους βασικούς θεσμούς στον χώρο του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, επιβραβεύοντας ταινίες οι οποίες πραγματεύονται σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου




