Τα ΜΑΤ απέναντι από ξενοδοχοϋπαλλήλους στο υπουργείο Εργασίας
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 70 εργαζόμενοι-μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής. Νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο Εργασίας, ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, που τους απώθησαν.
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 70 εργαζόμενοι-μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής (φωτογραφία: ΑΠΕ).
Νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο Εργασίας, ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, που τους απώθησαν, εντός της στοάς, μπροστά από τα κατεβασμένα ρολά της εισόδου του υπουργείου και παρεμπόδισαν, με ασπίδες και γκλομπ, την πρόσβασή τους προς τους χώρους του κτιρίου.
Προς στιγμήν προκλήθηκε μικροένταση, ωστόσο η κατάσταση εκτονώθηκε άμεσα.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται καθώς, όπως υποστηρίζουν, από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη, θα εισπράττουν εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.
Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως λένε, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.
Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους εννέα μήνες, ενώ αντιδρούν και στην καθυστερημένη καταβολή του επιδόματος ασθενείας, που ενώ πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες, το λαμβάνουν έως και εννέα μήνες αργότερα.