Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της «Αποστολής»
Συνολικά 360 παιδιά συμμετείχαν φέτος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δημήτρειου Κέντρου Φροντίδας Παιδιού, το οποίο ιδρύθηκε στο Μοσχάτο από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Συνολικά 360 παιδιά συμμετείχαν φέτος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δημήτρειου Κέντρου Φροντίδας Παιδιού, το οποίο ιδρύθηκε στο Μοσχάτο από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στις τρεις δεκαπενθήμερες περιόδους του προγράμματος, τα παιδιά επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα, παιδότοπους, πήγαν για εξερεύνηση στην εξοχή, ενώ στο νεοκλασικό κτίριο του Δημήτρειου ξετύλιξαν τα ταλέντα τους στη ζωγραφική και τις κατασκευές απόλαυσαν παιχνίδι στην αυλή.
Το Δημήτρειο Κέντρο ιδρύθηκε το 2013 , και λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Στόχος του είναι η φροντίδα και υποστήριξη παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και κοινωνικά προβλήματα.
Το χειμερινό πρόγραμμα λειτουργίας του αρχίζει αμέσως μετά από το σχολικό ωράριο και διαρκεί έως τις 8 το βράδυ, παρέχοντας καθημερινά σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη κι έναν πλούτο δημιουργικών δραστηριοτήτων.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ενώ για εισόδημα μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ καταβάλλεται ένα συμβολικό τίμημα, προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά σε κάθε δραστηριότητα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας