Πράσινο φως στον Ντράγκι από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο
Έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις και πολλές αναβολές το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης έδωσε την Τρίτη το πράσινο φως για τη συνέχιση του προγράμματος που επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει δίχως κανένα περιορισμό ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις και πολλές αναβολές το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης έδωσε την Τρίτη το πράσινο φως για τη συνέχιση του προγράμματος που επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει δίχως κανένα περιορισμό ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Οι 16 γερμανοί δικαστές που συγκροτούν το Δικαστήριο έκριναν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΕΚΤ δεν αντιβαίνει το Σύνταγμα της Γερμανίας.
«Το πρόγραμμα επείγουσας αγοράς ομολόγων δεν υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ», αναφέρεται στο ανακοινωθέν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου. «Επιπλέον, αν εφαρμόζεται σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν συνιστά συνταγματική απειλή για τη Γερμανία», εξηγεί η ανακοίνωση.
Η ΕΚΤ και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δεν έχουν «ξεμπλέξει», πάντως, με το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, όπως παρατηρεί η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Διότι το 2015 έχουν προσφύγει σε αυτό επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων και πανεπιστημιακοί οι οποίοι θεωρούν ότι η Ευρωτράπεζα υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων της με το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» που εφαρμόζει.
Το πρόγραμμμα αγοράς δημοσίου χρέους, δηλαδή, διακρατώντας επίσης ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών-μελών και παρέχοντάς τους ρευστότητα για να «κινήσουν» την οικονομία.
Το Δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφανθεί εντός των προσεχών μηνών για το θέμα της «ποσοτικής χαλάρωσης».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας