Και οι Γερμανοί φοβούνται τους τζιχαντιστές στο Euro 2016
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αν και δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι σχεδιάζεται μια επίθεση, προειδοποίησε, την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αν και δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι σχεδιάζεται μια επίθεση, προειδοποίησε, την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.
Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος, αφότου ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας επισήμανε επίσης τον κίνδυνο ότι οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν σειρά επιθέσεων εναντίον χώρων όπου συγκεντρώνονται μεγάλη πλήθη στη Γαλλία.
«Γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό του το Euro 2016», σημείωσε ο Μάασεν στην εφημερίδα Rheinische Post.
O ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει απτές αποδείξεις περί του σχεδιασμού μιας επίθεσης, υπάρχει ωστόσο «αρκετός θόρυβος, ένας μεγάλος αριθμός ενδείξεων» ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα ή το παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νόσρα θέλουν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.
Περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τους 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου θα συμμετάσχουν 24 ομάδες στο Euro 2016.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προβλεφθεί «ζώνες οπαδών» που σχεδιάστηκαν για να συγκεντρώνονται οπαδοί και να παρακολουθούν τους αγώνες από τεράστιες οθόνες σε διάφορα σημεία των πόλεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του – Οι δήθεν δικαιούχοι υπέβαλαν μισθωτήρια χωρίς σφραγίδα
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο






