Στο Διοικητικό Εφετείο ο Μ.Χατζηγιάννης για την υπόθεση των εμβασμάτων
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011, και για τα οποία του επιβλήθηκε κύριος και πρόσθετος φόρος.
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011, και για τα οποία του επιβλήθηκε κύριος και πρόσθετος φόρος.
Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αρθμ.884/2016 απόφασή του, απάντησε σε προδικαστικά ερωτήματα του Διοικητικού Εφετείου, σχετικά με τη φορολόγηση εμβασμάτων εξωτερικού του κ. Χατζηγιάννη και σήμερα συζητήθηκε και πάλι η υπόθεσή του στο Διοικητικό Εφετείο.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Χατζηγιάννης, απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε: «Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα, με διάφορους τρόπους, από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν.»
Σύμφωνα με τη συνήγορο του τραγουδιστή, για τα επίμαχα εμβάσματα, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο κ. Χατζηγιάννης μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καταβάλλοντας το εξοντωτικό, όπως σημείωσε, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.
Ακόμη, τόνισε ότι ο τραγουδιστής εργάζεται από 18 ετών και από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και γνωστής προέλευσης.
Τον κ. Χατζηγιάννη συνόδευε ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο, μέσω της δικηγόρου, τραπεζικά και φορολογικά παραστατικά προς ενίσχυση των ισχυρισμών του.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442