Το γερμανικό κανάλι «στηρίζει πλήρως» τον κωμικό που διώκεται λόγω Ερντογάν
Στο πλευρό του Γιαν Μπόμερμαν, του γερμανού κωμικού που είχε εξοργίσει τον Ερντογάν με το σατιρικό ποίημα, θα σταθεί το κανάλι του ZDF, λέγοντας πως θα τον ακολουθήσει σε όλους τους βαθμούς στους οποίους μπορεί να φτάσει η νομική του δίωξη. Η γερμανική καγκελαρία, μετά από έντονη διαφωνία στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, έδωσε τελικά στην εισαγγελία το «φάκελο Μπόμερμαν» για «προσβολή αρχηγού ξένου κράτους» -λέγοντας πως επίσης θα καταργήσει τον σχετικό νόμο.
Στο πλευρό του Γιαν Μπόμερμαν, του γερμανού κωμικού που είχε εξοργίσει τον Ερντογάν με το σατιρικό ποίημα, θα σταθεί το κανάλι του ZDF, λέγοντας πως θα τον ακολουθήσει σε όλους τους βαθμούς στους οποίους μπορεί να φτάσει η νομική του δίωξη.
Η γερμανική καγκελαρία, μετά από έντονη διαφωνία στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, έδωσε τελικά στην εισαγγελία το «φάκελο Μπόμερμαν» για «προσβολή αρχηγού ξένου κράτους» -λέγοντας πως επίσης θα καταργήσει τον σχετικό νόμο.
Ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Μπόμερμαν επειδή σε εκπομπή του ZDF στις 31 Μαρτίου απήγγειλε ποίημα «υβριστικής κριτικής», όπως ο ίδιος ο κωμικός το χαρακτήρισε, για τον τούρκο ηγέτη με χτυπήματα «κάτω από τη μέση».
Άρθρο του γερμανικού ποινικού κώδικα απαγορεύει τις προσβολές σε βάρος ξένων ηγετών, αλλά στην ευχέρεια της κυβέρνησης να αποφασίζει αν θα επιτρέπει στους εισαγγελείς να εξετάζουν τέτοιες υποθέσεις.
«Θα τον συνοδεύσουμε μέχρι τον τελευταιό δικαστικά βαθμό» δήλωσε στο Spiegel ο γενικός διευθυντής της ZDF Τόμας Μπέλουτ.
Ο Μπέλουτ δήλωσε πως τα όρια ξεπεράστηκαν και αποφάσισε για αυτό να αποσύρει το ποίημα από τον ιστότοπο της ZDF λόγω των δικών του «προσωπικών ηθικών αξιών», όμως ο διευθυντής της ZDF που ενέκρινε την εκπομπή δεν πρέπει να φοβάται ότι θα έχει πειθαρχικές συνέπειες.
»Δεν ήταν εύκολο για μένα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν η λιγότερο κακή απόφαση που θα μπορούσα να πάρω» δήλωσε ο Μπέλουτ.
Ο κωμικός Γιαν Μπόμερμαν, ο οποίος είπε πριν απαγγείλει το ποίημα ότι θα προχωρήσει εσκεμμένα πέραν αυτού που επιτρέπει ο γερμανικός νόμος, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες υπό αστυνομική προστασία και ματαίωσε την τελευταία εκπομπή του στην ZDF.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442