O υπολογιστής κέρδισε για τρίτη φορά τον νοτιοκορεάτη στο Γκο
Πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή σχεδιασμένο από τη Google σημείωσε μια καθοριστική νίκη απέναντι στον νοτιοκορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή του παιχνιδιού Go. Η αναμέτρηση είχε στόχο να κρίνει ποιος είναι ο πιο ισχυρός, ο άνθρωπος ή η μηχανή.
Πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή σχεδιασμένο από τη Google σήμερα μια καθοριστική νίκη απέναντι στον νοτιοκορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή του παιχνιδιού Go. Η αναμέτρηση είχε στόχο να κρίνει ποιος είναι ο πιο ισχυρός, ο άνθρωπος ή η μηχανή.
Το πρόγραμμα AlphaGo πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη του σε μια σειρά από πέντε παρτίδες στη Σεούλ έχοντας απέναντί του τον Λι Σε-Ντολ, ο οποίος είναι εδώ και μια δεκαετία ο αδιαμφισβήτητος μάστερ του παιχνιδιού.
Ο Λι, 18 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρείται πολύ δύσκολος αντίπαλος για μία μηχανή στο παιχνίδι αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πολυπλοκότερο που υπάρχει και είναι δημοφιλές σε χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.
Ο ίδιος είχε δηλώσει πεπεισμένος πριν από το τουρνουά ότι μπορεί να νικήσει τη μηχανή. Τώρα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να αποφύγει μια συντριπτική ήττα στις τελευταίες δύο παρτίδες, που θα διεξαχθούν αύριο και την Τρίτη στη Σεούλ.
«Το AlphaGo έπαιξε με συνέπεια από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ ο Λι, ο οποίος δεν είναι παρά ένα ανθρώπινο ον, αποδείχθηκε ορισμένες στιγμές ευάλωτος» δήλωσε ένας από τους πρώην προπονητές του νοτιοκορεάτη πρωταθλητή.
Η Deepmind, η θυγατρική της Google η οποία ανέπτυξε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, είχε συγκρίνει το παιχνίδι Go, που είχε εφευρεθεί πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα, με το «’Εβερεστ» της τεχνητής νοημοσύνης.
Διαβάστε περισσότερα για τα νευρωνικά δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη στο tech.in.gr
- Deep Machine Learning ή πώς η Google θα βάλει μυαλό στις μηχανές της
- Επιστήμονες στην Google ανοίγουν… φιλοσοφική συζήτηση με ένα ρομπότ
- Η μηχανή αναζήτησης της Google απαντά σε πολύπλοκα ερωτήματα
- «Ολυμπιονίκης Υπολογιστών» η εφαρμογή για τάβλι του Νίκου Παπαχρήστου
- H Yahoo δίνει σε πανεπιστήμια ό,τι ξέρει για 20 εκατομμύρια χρήστες
- Ποιοι φοβούνται ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα
- Ο Λίνους δεν φοβάται την Τεχνητή Νοημοσύνη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
- Βέροια: 7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο
- Ντουράντ και Γιόκιτς καθάρισαν για Χιούστον και Ντένβερ – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες
- Ουκρανικές επιθέσεις με 300 drones εναντίον ρωσικού εδάφους
- Νίκολας Μπρέντον: Πέθανε ο ηθοποιός του «Buffy the Vampire Slayer», σε ηλικία 54 χρόνων
- ΗΠΑ: Πιθανή χρήση χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράν – «Δεν θα σας το έλεγα αν το έκανα» λέει ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442