«Τελικός» για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μπαρτσελονέτα
Το σημαντικότερο -ως τώρα τουλάχιστον- παιχνίδι του στο Champions League του πόλο δίνει το Σάββατο (19:30) ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά τη Μπαρτσελονέτα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι», που παραμένουν αήττητοι στη διοργάνωση, προπορεύονται μέχρι στιγμής στη βαθμολογία του Α΄ ομίλου με 12 βαθμούς, έναν περισσότερο από την αντίπαλό τους και την ουγγρική Έγκερ, η οποία έχει εξασφαλισμένη θέση στο final-6 ως διοργανώτρια.
Το σημαντικότερο -ως τώρα τουλάχιστον- παιχνίδι του στο Champions League του πόλο δίνει το Σάββατο (19:30) ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά τη Μπαρτσελονέτα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.
Οι «ερυθρόλευκοι», που παραμένουν αήττητοι στη διοργάνωση, προπορεύονται μέχρι στιγμής στη βαθμολογία του Α΄ ομίλου με 12 βαθμούς, έναν περισσότερο από την αντίπαλό τους και την ουγγρική Έγκερ, η οποία έχει εξασφαλισμένη θέση στο final-6 ως διοργανώτρια.
Με νίκη απέναντι στους «μόνιμους» πρωταθλητές Ισπανίας, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου «σφραγίζει» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ καθίσταται παράλληλα φαβορί για την πρώτη θέση, που δίνει απευθείας εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα για τον Ολυμπιακό δυσκολεύουν, αν κι η πρόκριση θα παραμείνει στα χέρια του, εφόσον νικήσει στα δύο εντός έδρας ματς που του απομένουν, με Σπαντάου και Έγκερ (μεσολαβεί το ταξίδι στη Ριέκα για την αναμέτρηση με την Πριμόριε).
Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει κάνει ειδική προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι, το οποίο είχε «σημαδέψει» εδώ και καιρό ο Θοδωρής Βλάχος. Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελονέτα έρχεται στον Πειραιά προερχόμενη από τη σπουδαία νίκη επί της Πριμόριε Ριέκα πριν ένα μήνα (9-7), αλλά και από την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας για τέταρτη σερί χρονιά (και 12η συνολικά στην ιστορία της), μετά τη δύσκολη επικράτησή της με 7-6 επί της Σαντ Αντρέου, στον τελικό της περασμένης Κυριακής.
Στο Champions League οι Καταλανοί μετρούν ως τώρα τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 7-7 στη Βαρκελόνη.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα και ο Κροάτης Μίροσλαβ Βλάσιτς.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του Champions League:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Έγκερ (Ουγγαρία)-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο) 12/3
Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)-Σπαντάου (Γερμανία) 12/3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 12/3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 6 αγώνες)
Ολυμπιακός 12
Έγκερ 11
Μπαρτσελονέτα 11
Πριμόριε Ριέκα 8
Σπαντάου Βερολ. 3
Γιάντραν Χ. Νόβι 2
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Τσόλνοκι (Ουγγαρία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 12/3
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Προ Ρέκο (Ιταλία) 12/3
Όρβοσι (Ουγγαρία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία) 12/3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 6 αγώνες)
Προ Ρέκο 15
Γιουγκ Ντουμπρ. 15
Τσόλνοκι 12
Παρτιζάν Βελ. 6
Όρβοσι 6
Γαλατάσαραϊ 0
* Από τον Α΄ όμιλο προκρίνονται στο final-6 οι πρώτες δύο ομάδες, καθώς και η διοργανώτρια Έγκερ. Από τον Β΄ όμιλο προκρίνονται οι πρώτοι τρεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αλλαγές που έρχονται σε επιδόματα κυοφορίας και λοχείας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό στον κόμβο Φυλής – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο
- Είναι το ταχίνι το superfood που δεν ξέραμε;
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές το Σάββατο
- Ακρίβεια: Έτοιμο πακέτο μέτρων αν χρειαστεί
- Πώς μπορεί ένα 14χρονο να ξέρει πώς μοιάζουν τα γεννητικά του όργανα; – Η ερώτηση που έκανε τον Έπσταϊν να «παγώσει»



