Μετά τη θεαματική επιτυχία που σημείωσε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, η παράσταση «Δήμιοι» (Hangmen), η νέα κωμωδία του βραβευμένου με Όσκαρ Μάρτιν Μακ Ντόνα, μεταφέρεται στο Wyndham’s Theatre του Γουέστ Εντ και μεταδίδεται ζωντανά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του ΜΜΑ, την Πέμπτη 3 Μαρτίου (21:00) με αγγλικούς υπότιτλους.

Το γεμάτο ιδιότυπο χιούμορ κείμενο του φημισμένου συγγραφέα, κινηματογραφικού σκηνοθέτη και σεναριογράφου («Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ», «Ο πουπουλένιος», «Αποστολή στην Μπριζ») σκηνοθετεί ο Μάθιου Ντάνστερ, συνεργάτης του περίφημου Shakespeare’s Globe (υποψήφιος για βραβείο Ολιβιέ-2006, «Love and Money»).

Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης, τα οποία έχουν βραβευτεί από την Ένωση Άγγλων Κριτικών και από την Evening Standard, υπογράφει η Άννα Φλάισλε, που έχει τιμηθεί επίσης με το βραβείο Ολιβιέ 2014.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Χάρι ερμηνεύει ο φημισμένος άγγλος ηθοποιός Ντέιβιντ Μόρισεϊ, γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές «The Walking Dead» και «State of Play».

Η υπόθεση

Ο Χάρι είναι κάτι σαν τοπικός θρύλος στην κωμόπολη Ώλνταμ της Βόρειας Αγγλίας, όπου έχει μια μικρή παμπ. Τι θα κάνει όμως ο Χάρρυ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους διασημότερους δήμιους της χώρας του, τη μέρα που καταργείται η ποινή του απαγχονισμού στην Αγγλία;

Εκτός από τους περίεργους εκκολαπτόμενους ρεπόρτερ και τους τακτικούς θαμώνες που μαζεύονται στην παμπ για να δουν πώς θα αντιδράσει ο ιδιοκτήτης της στην είδηση της κατάργησης της κρεμάλας, στο στέκι του Χάρι καταφτάνουν δύο ακόμη πρόσωπα: ο Σιντ, παλιός βοηθός του και ο ιδιόρρυθμος Μούνεϊ. Όμως, πίσω από τον ερχομό τους κρύβονται πολύ διαφορετικά κίνητρα…

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 8 ευρώ (φοιτητικά)
Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333
www.megaron.gr


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ