Μικρές ζημιές σε μουσεία από τον σεισμό στην Πελοπόννησο
Μικρές είναι οι ζημιές στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας από τον σεισμό των 5,2 βαθμών που έπληξε την Δευτέρα τη δυτική Πελοπόννησο.
Μικρές είναι οι ζημιές στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας από τον σεισμό των 5,2 βαθμών που έπληξε την Δευτέρα τη δυτική Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας κατεγράφησαν οι ακόλουθες ζημιές:
Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του περιστυλίου του σημειώθηκαν ρωγμές και αποκολλήθηκαν τμήματα του επιχρίσματος, ενώ στις αίθουσες Α, Β, Γ εντός των προθηκών, μετατοπίσθηκαν από τις θέσεις τους ελάχιστα εκθέματα (πήλινα και χάλκινα μικροαντικείμενα).
Στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και συγκεκριμένα στην κεντρική αίθουσα έχουν καταπέσει μικρά τμήματα από την οροφή, ενώ μετατόπιση εκθεμάτων παρατηρήθηκε εντός των προθηκών.
Σχετικά με τα ανωτέρω εκθέματα, σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί ήδη τα πρώτα μέτρα επανατοποθέτησής τους και αποκατάστασης αυτών.
Οι αυτοψίες των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ συνεχίζονται, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι
- ΣΕΠΕΕ: Στάσιμες οι πωλήσεις ενδυμάτων το 2025


