Αρειος Πάγος: Επικυρώθηκε η αθώωση των ειδικών φρουρών για τον θάνατο του φοιτητή
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία απαλλάχθηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία απαλλάχθηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.
Κατά συνέπεια επικυρώνεται από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση για τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Σακελλίωνα.
Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο Νίκος Σακελλίωνας έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε, με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του.
Όμως, ο πατέρας του 24χρονου, Δημήτρης Σακελλίωνας, υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εφετειακή αθωωτική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, και απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έχετε email από ΑΑΔΕ; – Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε έξτρα φόρο
- ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Βαθιά ταξικός ο ρατσισμός που καλλιεργείται
- Χρήστος Μάστορας: Η απάντηση του στις φήμες για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Τον εντόπισε περαστικός
- Απίθανο γκολ στην Κροατία μέσω… λακούβας (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο πληρώνουν την κυβερνητική ανεπάρκεια
- Η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση… μελετά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442