Ο Ντόσκας κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη
Την τρίτη του ισοπαλία σε τέσσερις αγώνες στον Α' όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης έφερε ο Ολυμπιακός, που απέσπασε 7-7 από την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και δεν έπιασαν καλή απόδοση (κυρίως επιθετικά), κατάφεραν να «κλέψουν» την ισοπαλία με γκολ του Ντόσκα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και να φτάσουν τους έξι βαθμούς, έναντι επτά της σημερινής αντιπάλου τους και της Πριμόριε Ριέκα. Οι τρεις αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν -ως το τέλος όπως φαίνεται- τα δύο εισιτήρια για το final-6 της Βουδαπέστης.
Την τρίτη του ισοπαλία σε τέσσερις αγώνες στον Α’ όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης έφερε ο Ολυμπιακός, που απέσπασε 7-7 από την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία.
Οι «ερυθρόλευκοι», αν και δεν έπιασαν καλή απόδοση (κυρίως επιθετικά), κατάφεραν να «κλέψουν» την ισοπαλία με γκολ του Ντόσκα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και να φτάσουν τους έξι βαθμούς, έναντι επτά της σημερινής αντιπάλου τους και της Πριμόριε Ριέκα. Οι τρεις αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν -ως το τέλος όπως φαίνεται- τα δύο εισιτήρια για το final-6 της Βουδαπέστης.
Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα τον Γιόσιπ Πάβιτς κάτω από τα δοκάρια, παραλίγο να πληρώσει όμως ακριβά την αναποτελεσματικότητά του στον παίκτη παραπάνω (4/14). Κόστισε επίσης η αμυντική του ολιγωρία στο τέλος της πρώτης και της τρίτης περιόδου, που επέτρεψε στον Βίκτορ Ράσοβις να σκοράρει ισάριθμα κρίσιμα γκολ: στο πρώτο οκτάλεπτο σημείωσε το παρθενικό τέρμα της Μπαρτσελονέτα στο ματς και στο τρίτο έδωσε στην πρωταθλήτρια Ισπανίας «αέρα» δύο γκολ (6-4).
Ο Μουνιάριθ ανέβασε τη διαφορά στο +3 (7-4), ακριβώς στα μισά της τελευταίας περιόδου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν και πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή. Γούνας και Μάλιαρακ σκόραραν στον παραπάνω και μείωσαν σε 7-6, 1΄36΄΄πριν τη λήξη, οι Ισπανοί έχασαν την επίθεση (με αριθμητικό πλεονέκτημα) και ο Μινγκέλ χρεώθηκε αποβολή με αντικατάσταση, στα 38 δεύτερα.
Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία, ανανέωσαν όμως το χρόνο επίθεσης και ο Ντόσκας με σουτ από τα 5μ., 3΄΄πριν το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό 7-7 και χάρισε έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για τους Πειραιώτες.
Υπενθυμίζεται βέβαια ότι με ανάλογο τρόπο ο Ολυμπιακός είχε χάσει δύο βαθμούς στο Βερολίνο απέναντι στη Σπαντάου (2η αγωνιστική), όταν προηγήθηκε 11-6 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και μετά δέχθηκε πέντε σερί γκολ και ισοφαρίστηκε.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-2, 1-3
Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Ράκοβιτς (Σερβία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Μάρτιν Τσους): Λόπεζ, Σίρανι, Στρ. Ράσοβιτς 2, Μουνιάριθ 1, Πάουλ, Μινγκέλ, Ρόκα, Εσπανιόλ 1, Ταχούλ, Φερνάντεζ, Β. Ράσοβιτς 2, Φαμέρα 1, Λινάρες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γούνας 2, Φουντούλης, Σμιθ, Ποντικέας, Ντοσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Μάλιαρακ 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος
** Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε αυτή τη φορά εκτός 13άδας τους Δερβίση και Γεννηδουνιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ



