Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κονέκτικατ: Προς αυστηροποίηση του πλαισίου για τις πωλήσεις όπλων

Κονέκτικατ: Προς αυστηροποίηση του πλαισίου για τις πωλήσεις όπλων

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Ντάνελ Μαλόι ανακοίνωσε ότι θα υπέγραφε διάταγμα που θα απαγόρευε την πώληση όπλων σε άτομα που βρίσκονται σε ομοσπονδιακή λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Ντάνελ Μαλόι ανακοίνωσε ότι θα υπέγραφε διάταγμα που θα απαγόρευε την πώληση όπλων σε άτομα που βρίσκονται σε ομοσπονδιακή λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κονέκτικατ θα γίνει η πρώτη αμερικανική πολιτεία, στην οποία θα ισχύσει τέτοιο μέτρο.

«Όπως όλοι οι Αμερικανοί, έχω τρομοκρατηθεί από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Σαν Μπερναντίνο και το Παρίσι. Αυτά θα έπρεπε να είναι ένα καμπανάκι για όλους μας».

Στο Κονέκτικατ ισχύουν ήδη αυστηροί περιορισμοί στις πωλήσεις όπλων -σε σχέση με άλλες αμερικανικές πολιτείες- ορισμένοι από τους οποίους θεσπίστηκαν μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2013, όταν ένοπλος σκότωσε 20 μαθητές και έξι άτομα από το διδακτικό προσωπικό, πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος.

Νωρίτερα ο δράστης είχε σκοτώσει και τη μητέρα του χρησιμοποιώντας ένα από τα όπλα που είχε εκείνη στη συλλογή της.

Την περασμένη Κυριακή ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πολιτείες να αυστηροποιήσουν το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο