Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό στις 9 Νοεμβρίου
Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 9 Νοεμβρίου με αντικείμενο συζήτησης την προσφυγική κρίση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.
Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 9 Νοεμβρίου με αντικείμενο συζήτησης την προσφυγική κρίση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.
Δύο ημέρες μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών, στις 11 Νοεμβρίου, οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής στη Μάλτα για να συζητήσουν τρόπους ελέγχου των μεταναστευτικών ροών.
Νωρίτερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, λόγω της επιδείνωσης της προσφυγικής κρίσης.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσκάλεσε τους ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Σλοβενίας.
Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την αυστριακή πλευρά, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε την πρωτοβουλία μαζί με τη Γερμανία για τη Σύνοδο, στο επίκεντρο θα βρεθούν η λειτουργικότητα των hotspots για την καταγραφή των προσφύγων και λειτουργικές δράσεις επαναπροώθησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καμπανάκι από Παγώνη για γρίπη: «Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα»
- Made in France στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγραψε ιστορία με γαλλική ενδεκάδα, αλλά πλήρωσε ακριβά το ρίσκο
- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν πληγεί»
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442