Θεοδωράκης: Το Ποτάμι να γίνει η μηχανή της επόμενης κυβέρνησης
«Η ελπίδα δεν έρχεται από μόνη της. Ο άνεργος δεν μπορεί να ελπίζει αν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βρει δουλειά. Το Ποτάμι εκεί θα ρίξει το βάρος του» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το Ποτάμι ισχυρό, για να αποτελέσει «τη μηχανή της επόμενης κυβέρνησης».
«Η ελπίδα δεν έρχεται από μόνη της. Ο άνεργος δεν μπορεί να ελπίζει αν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βρει δουλειά. Το Ποτάμι εκεί θα ρίξει το βάρος του» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το Ποτάμι ισχυρό, για να αποτελέσει «τη μηχανή της επόμενης κυβέρνησης».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, αναφερόμενος στον ρόλο του Ποταμιού σημείωσε: «Αν θέλουμε να έχουμε λύσεις προς
όφελος των πολλών και όχι μόνο των κομματικών μηχανισμών, το Ποτάμι
πρέπει να είναι δυνατό και να είναι η μηχανή της επόμενης κυβέρνησης.
»Αλλά δεν συμμετέχουμε χωρίς όρους. Δεν μας ενδιαφέρει το μοντέλο 4-2-1
των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, ούτε το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου ο
καθένας έχει το βασίλειό του και το πλοίο δεν είχε τιμόνι».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα θέματα διαπλοκής αναρωτήθηκε αν «υπάρχει καλύτερη εγγύηση από τον Διαμαντούρο, τον Μαρκή, τον Αλιβιζάτο; Έχουν τα κόμματα καλύτερους για να συγκρουστούν με την διαφθορά;»
Επιπλέον, τόνισε: «Δεν έχουμε χρέη, δεν έχουμε δανειστεί ούτε μισό ευρώ από τις τράπεζες. Δεν ανοίξαμε γραφεία σε όλη την Ελλάδα οπότε δεν έχουμε ανάγκη από χρηματοδότες. Όλοι ξέρουμε ότι η διαπλοκή δεν ποντάρει στο 6% ή το 10% του Ποταμιού αλλά ποντάρει κατευθείαν στα κόμματα εξουσίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442