Σε «κίτρινο» συναγερμό η Κύπρος λόγω καύσωνα
Σε «κίτρινο» συναγερμό παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Κύπρος, αφού το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο. Ιδιαίτερα μετά τις 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού.
Σε «κίτρινο» συναγερμό παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Κύπρος, αφού το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο.
Ιδιαίτερα μετά τις 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Το ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που σημειώθηκε τη Δευτέρα, λόγω της αυξημένης χρήσης των συστημάτων κλιματισμού, συνοδεύτηκε από ορισμένα προβλήματα στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού, με τα προβλήματα όμως να έχουν επιλυθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ωστόσο, το σύστημα, αν και σχεδόν οριακά, ανταποκρίθηκε σε γενικές γραμμές στις αυξημένες απαιτήσεις για ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και μετά το μεσημέρι όπου στα αστικά κέντρα στο εσωτερικό η θερμοκρασία είχε δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας δεν καταγράφηκαν περιστατικά πολιτών που χρειάσθηκαν άμεση ιατρική φροντίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442