Έκτακτη γενική συνέλευση ΚΕΔΕ για τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης
Τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου συνεργασίας και αλληλεγγύης θα συζητήσουν οι δήμαρχοι της χώρας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Οι προτάσεις που θα διατυπωθούν από τη γενική συνέλευση θα προωθηθούν στην κυβέρνηση, προκειμένου να μετουσιωθούν σε πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου συνεργασίας και αλληλεγγύης θα συζητήσουν οι δήμαρχοι της χώρας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.
Ο λόγος που προχωρά η ΚΕΔΕ στη διενέργεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας στη καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.
Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα προς όλους τους δημάρχους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης εκτιμά ότι η αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία, που είναι αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς μέχρι σήμερα προσπάθειας να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία της χώρας με τους εταίρους της.
«Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί την κινητοποίηση όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της χώρας , προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες» επισημαίνει ο κ. Πατούλης, ενώ οι προτάσεις που θα διατυπωθούν από τη γενική συνέλευση θα προωθηθούν στην κυβέρνηση, προκειμένου να μετουσιωθούν σε πολιτικές.
Κατά τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ θα συζητηθούν:
- οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα
- τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα
- η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
- η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442