Ίδρυμα Κ.Καραμανλής: Κείμενο-παρέμβαση υπέρ του «ναι»
Σε κείμενο-παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής προχώρησε το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», για να «εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη».
Σε κείμενο-παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής προχώρησε το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», για να «εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη».
«Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ιδρύματος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο
Κωνσταντίνος
Καραμανλής
ενέταξε
την
Ελλάδα
στην
Ευρώπη
πριν
από
36
χρόνια
διότι
αυτό
απαιτούσε
- και
εξακολουθεί
να
απαιτεί
– το
συμφέρον
της
χώρας
και
του
ελληνικού
λαού.
»Η
Ελλάδα
μόνο
ως
πλήρες
και
ισότιμο
μέλος
μιας
Ενωμένης
Ευρώπης
μπορεί
να
έχει
οικονομική
ανάπτυξη,
ομαλό
δημοκρατικό
βίο
και
εξωτερική
ασφάλεια.
Αυτά
δηλαδή
που
δεν
είχε
ποτέ
στο
παρελθόν.
»Γι’ αυτό και η μεγάλη πλειοφηφία του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν έχει υιοθετήσει πλήρως αυτή την επιλογή του Κ. Καραμανλή.
»Βέβαια, η μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών έχει οδυνηρές συνέπειες για όλους σχεδόν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ιδίως για τους νέους.
»Έχει όμως πλέον αποδειχτεί ότι μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη αυτή κρίση.
»Από πουθενά αλλού δεν μπορούμε να έχουμε ούτε βοήθεια, ούτε υποστήριξη, ούτε ελπίδα.
»Σήμερα όμως, όλα αυτά απειλούνται.
»Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη.
»Εάν όμως σήμερα, μέσα στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε μια κρίση, έξω από την Ευρώπη δεν υπάρχει παρά η απόλυτη καταστροφή.
»Είναι
στο
χέρι
της
κάθε
Ελληνίδας
και
του
κάθε
Έλληνα
να
αποτρέψει
με
την
ψήφο
του
την
προσεχή
Κυριακή
αυτήν
την
καταστροφή
και
να
εξασφαλίσει
το
μέλλον
της
χώρας
μέσα
στην
Ευρώπη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)





















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442