Δήμοι: Δεν υπάρχει χρόνος και πόροι για το δημοψήφισμα
«Κρίσιμα ερωτήματα» για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θέτει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση. Οι δήμοι ανησυχούν ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος και πόροι για την οργάνωση της διαδικασίας.
«Κρίσιμα ερωτήματα» για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θέτει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η συμμετοχή των Δήμων στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στη διεξαγωγή του επικείμενου Δημοψηφίσματος, ειδικά μάλιστα όταν αυτό διενεργείται εντός μίας εβδομάδας (!!), επιβάλλει την άρτια οργάνωση όλων των εμπλεκομένων».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι «τα ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο μπορούμε ως Δήμοι να ανταποκριθούμε, ειδικά μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την απροθυμία των προμηθευτών να μας εφοδιάσουν για οτιδήποτε χωρίς ρευστό, βασανίζουν όλους τους δημάρχους που με αγωνία επικοινωνούν μαζί μας».
Επίσης, ζητά διευκρινίσεις για πρακτικά ζητήματα τα οποία δεν απαντά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Πώς θα μετακινηθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν σε ρευστό το αντίτιμο του εισιτηρίου τους ή τα καύσιμα του αυτοκινήτου τους;
Πώς θα οργανώσουν οι δήμοι τα εκλογικά Τμήματα (μεταφορά εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, προετοιμασία αιθουσών, κάλπες κ.λ.π.) όταν οι προμηθευτές αρνούνται σε όλη την Ελλάδα πάσης φύσεως προμήθειες αν δεν πληρωθούν σε ρευστό;
Πώς θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι των δήμων για την μεταφορά των ψηφοδελτίων πριν και μετά το δημοψήφισμα, οι οποίοι υποχρεώνονται πολλές φορές να καλύψουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς καύσιμα;
Πώς θα μετακινηθούν οι χιλιάδες ετεροδημότες προς τις εκλογικές τους περιφέρειες, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή βούληση;
«Στα πιεστικά αυτά ερωτήματα, καταλήγει ο κ. Πατούλης, το το υπουργείο σας οφείλει να απαντήσει εδώ και τώρα, κύριε υπουργέ, διότι οι δήμοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επωμιστούν ευθύνες που αναλογούν σε αυτούς που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποφάσισαν να διενεργήσουν δημοψήφισμα εντός μίας εβδομάδας».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας