N.Υόρκη: Διαρροή πετρελαίου μετά από ατύχημα σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας
Πετρέλαιο διέρρευσε στον ποταμό Χάντσον την Κυριακή έπειτα από την έκρηξη σε μετασχηματιστή στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point, βόρεια της Νέας Υόρκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο έσπευσε στην περιοχή για να ενημερωθεί. Από την έκρηξη γέμισε πετρέλαιο μια δεξαμενή, η οποία όμως στη συνέχεια υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να χυθεί στον ποταμό, είπε.
Πετρέλαιο διέρρευσε στον ποταμό Χάντσον την Κυριακή έπειτα από την έκρηξη σε μετασχηματιστή στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point, βόρεια της Νέας Υόρκης.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ενημερωθεί. Από την έκρηξη γέμισε πετρέλαιο μια δεξαμενή, η οποία όμως στη συνέχεια υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να χυθεί στον ποταμό, είπε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ειδικευμένες ομάδες καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό και την απορρύπανση της πετρελαιοκηλίδας, διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν είναι ακόμη σαφές πόσο πετρέλαιο διέρρευσε.
Η έκρηξη στον μετασχηματιστή και η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται 65χλμ βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίστηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά κατασβέστηκε.
Η φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του αντιδραστήρα ο οποίος ονομάζεται Μονάδα 3, ενώ ο δεύτερος αντιδραστήρας, η Μονάδα 2, συνέχισε να λειτουργεί ομαλά.
Η Entergy Corp, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα της πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το κοινό ή τους υπαλλήλους της.
Ο σταθμός, που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960, απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους.
Το Indian Point είναι ένας από τους συνολικά 99 πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που έχουν άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ και συνεισφέρουν περίπου το 20% του ενεργειακού μείγματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ρυθμιστικού φορέα του τομέα (NRC).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του
- Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ «πλήγωσε» τον Πανιώνιο (2-1), φαβορί για την άνοδο η Καλαμάτα! (2-0)
- Πιθανόν νεκρός και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ
- Νεκροί τρεις Αμερικανοί στρατιώτες στην επιχείρηση κατά του Ιράν – Πέντε τραυματίστηκαν
- LIVE: Βόλος – ΑΕΚ
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στα διόδια της Τραγάνας – Κάηκε ολοσχερώς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)
























![Παρουσιάστρια στο Ιράν κλαίει με λυγμούς για τον Χαμενεΐ – «Οι διάβολοι όλου του κόσμου θα γιορτάσουν σήμερα» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/2026-03-01T144328Z_1346720382_RC2QVJAD4B3V_RTRMADP_5_IRAN-CRISIS-SAFRICA-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442