Επέτειος της νίκης κατά των ναζί: Μέρκελ και Πούτιν κατέθεσαν στεφάνι στη Μόσχα
Στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα κατέθεσε η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των εορτασμών για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. «Κλίνουμε το γόνυ στα χιλιάδες θύματα» είπε η γερμανίδα καγκελάριος, που είχε τονίσει ότι «υπάρχουν πολλές διαφορές με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων και για την Ουκρανία, όμως είναι πολύ σημαντικό για εμένα να καταθέσω μαζί με τον ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο ρωσικό Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
Στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα κατέθεσε η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των εορτασμών για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.
«Κλίνουμε το γόνυ στα χιλιάδες θύματα» είπε η γερμανίδα καγκελάριος την Κυριακή, κατά την κατάθεση στεφάνου στο κέντρο της Μόσχας.
Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως και άλλοι ηγέτες χωρών της Δύσης, είχαν επιλέξει να μην παραστούν στη γιγαντιαία παρέλαση στη ρωσική πρωτεύουσα για την «Ημέρα της Νίκης». Στους εορτασμούς για την 70η επέτειο της άνευ όρων ναζιστικής συνθηκολόγησης (τιμάται στις 8 Μαΐου στην Ευρώπη και στις 9 Μαΐου στη Ρωσία) έχει πέσει η σκιά της ουκρανικής κρίσης.
Η γερμανίδα καγκελάριος και ο ρώσος πρόεδρος είχαν στη συνέχεια συνάντηση στο Κρεμλίνο, στο οποίο θα συζητηθεί και η ουκρανική κρίση.
Σε μήνυμά της πριν μεταβεί στη Μόσχα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε τονίσει ότι «υπάρχουν πολλές διαφορές με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων και για την Ουκρανία, όμως είναι πολύ σημαντικό για εμένα να καταθέσω μαζί με τον ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο ρωσικό Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τον πόλεμο στο Ιράν
- Super Leauge 2: Με «τριάρα» πανηγύρισε ο Ηρακλής στη φιέστα ανόδου (3-1)
- Οι ιντερνετικοί επικριτές έχουν κάνει άπλετο κακό στον Μπάρι Κίογκαν
- Παναγιώτης Δουδωνής: Στο πλευρό των κτηνοτρόφων «για επιβίωση και αξιοπρέπεια»
- Πάσχα με βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες «βλέπει» ο Γιάννης Καλλιάνος
- Τραμπ-Πούτιν: Όταν η Ουάσιγκτον «μιλά τη γλώσσα» της Μόσχας – Το πανομοιότυπο λεξιλόγιο… δύο πολέμων
- Ένας συμπατριώτης του Κλοπ για τον πάγκο της Λίβερπουλ
- Τρεις καταγγελίες «έβαλαν» χειροπέδες στον Γιώργο Τσαγκαράκη – Οι πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442