Ουκρανία: Ελεύθεροι δύο αμερικανοί «κατάσκοποι»
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Αμερικανοί -μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC)- που κρατούνταν επί δέκα ημέρες στο Ντονέτσκ, από φιλορώσους αντάρτες, με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοποι.
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Αμερικανοί -μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC)- που κρατούνταν από φιλορώσους αντάρτες με την κατηγορία ότι ήταν κατάσκοποι.
«Αφήσαμε ελεύθερους τους Αμερικανούς που είχαμε συλλάβει. Ο ένας από αυτούς είναι πράκτορας της CIA και ο άλλος είχε στρατολογηθεί» από την υπηρεσία δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Λίγες ώρες νωρίτερα η IRC είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση των δύο μελών της, τα οποία κρατούνταν εδώ και δέκα ημέρες στο Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με την οργάνωση, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοί της συνελήφθησαν όταν αυτονομιστές αντάρτες εισέβαλαν στα γραφεία της. Στα τέλη Απριλίου πολλά μέλη της οργάνωσης, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, είχαν εκδιωχθεί από το Ντονέτσκ με την κατηγορία ότι είναι «κατάσκοποι».
Οι φιλορώσοι αντάρτες υποστήριξαν ότι βρήκαν στα γραφεία της οργάνωσης συσκευές παρακολούθησης. «Πρόκειται για το πρώτο διπλωματικό σκάνδαλο στην (αυτοανακηρυχθείσα) Λαϊκή Δημοκρατία (του Ντονέτσκ). Όλα τα εργαλεία κατασχέθηκαν και δόθηκαν στις αμερικανικές αρχές» είπε ο Ζαχαρτσένκο.
Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία, ερωτηθείς για την υπόθεση υποστήριξε πως «δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την τύχη» των δύο Αμερικανών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΕ: Διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ θα εξετάσει το Συμβούλιο Υπουργών
- Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας – Σοκαριστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
- Νέες ιδέες σε μια εμπορική αγορά που… φλέγεται
- Αρχεία Έπσταϊν: Νέες αποκαλύψεις για Αλ Φαγιέντ και Μπιλ Γκέιτς
- Συγκλονιστικός Βεζένκοφ: «Μέχρι πότε θα χάνονται νέες ψυχές στο βωμό των ομάδων;»
- «Κρανοφόροι εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων και απαιτούσαν την αφαίρεση των διακριτικών του Άρη»
- Οριστική απόφαση: Ακυρώθηκε το Finalissima ανάμεσα σε Ισπανία και Αργεντινή λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Στο in ο αδερφός ενός εκ των συλληφθέντων «Ο αδερφός μου δεν έχει κάνει τίποτα – δεν την βίασαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442