Βρέθηκε κλεμμένο αντίτυπο του «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» με την υπογραφή του Μάρκες
Ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό Χρόνια Μοναξιά», που άγνωστοι έκλεψαν από τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Μπογκοτά, εντόπισε η αστυνομία της Κολομβίας σε κατάστημα μεταχειρισμένων βιβλίων.
Ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» που άγνωστοι έκλεψαν από τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Μπογκοτά, εντόπισε η αστυνομία της Κολομβίας σε κατάστημα μεταχειρισμένων βιβλίων.
Η αξία του βιβλίου, που φέρει την υπογραφή και ιδιόχειρη αφιέρωση του νομπελίστα συγγραφέα, εκτιμάται στις 60.000 δολάρια. Ο ιδιοκτήτης του όμως, ο κολομβιανός συλλέκτης και βιβλιοπώλης Αλβάρο Καστίγιο, υποστηρίζει πως είναι ανεκτίμητη.
Το σπάνιο αντίτυπο εκλάπη στις 2 Μαΐου. Οι αρχές εικάζουν ότι στην κλοπή εμπλέκονται και αντικέρ.
Το βιβλίο εκδόθηκε το 1967. Ο Καστίγιο δήλωσε στις αρχές ότι το βρήκε και το αγόρασε από βιβλιοπωλείο του Μοντεβιδέο το 2006.
Ο Καστίγιο γνώριζε τον συγγραφέα, ο οποίος του το υπέγραψε, σημειώνοντας την αφιέρωση: «Στον Αλβάρο Καστίγιο, τον παλαιότερο βιβλιοπώλη, όπως χθες έτσι και για πάντα, ο φίλος σου Γκάμπο».
Ο Καστίγιο αρνήθηκε να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους πόσο το αγόρασε και πόσο υπολογίζει ότι αξίζει με την ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελένη Παπαδοπούλου: Τα χρέη και η διαμάχη για το ακίνητο – Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του γιου της
- H φωτογραφία του 2025 της UNICEF – Ένα κορίτσι στο Αφγανιστάν μελετάει στο «Κρυφό Σχολειό»
- Bitcoin: Διέψευσε 10 κορυφαίους αναλυτές μέσα στο 2025
- Το εδαφικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Ζελένσκι – Ο Πούτιν παρακολουθεί και σφυροκοπά την Ουκρανία
- Καιρός: Παγετός και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε 53 περιοχές
- Νέος «μνηστήρας» για τον Αντετοκούνμπο οι Ρόκετς των Σενγκούν και Ντουράντ




