Γιούνκερ: Σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες Αθήνας – πιστωτών
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Ο ίδιος είπε πως δεν θα αναφερόταν στις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εν μέρει λόγω και του αντίκτυπου που κάτι τέτοιο θα είχε στις χρηματοικονομικές αγορές.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αναφερόταν στις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εν μέρει λόγω και του αντίκτυπου που κάτι τέτοιο θα είχε στις χρηματοικονομικές αγορές.
Μιλώντας σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απάντησε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα Grexit: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε τότε στις χρηματοοικονομικές αγορές;»
Ο Γιούνκερ έχει κατά το παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο Grexit, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να κάνουν εικασίες για μια τέτοια πιθανότητα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκληθεί μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα.
Ο Γιούνκερ είπε ότι νωρίτερα σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και ότι στη συνέχεια θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε επίσης ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, χωρίς ωστόσο να θέλει να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.