Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κίνητρα για την εφάπαξ πληρωμή φόρου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Κίνητρα για την εφάπαξ πληρωμή φόρου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Σε θετική κατεύθυνση κινείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αλλά απαιτούνται τέσσερις βασικές αλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων.Κόλλιας. Αυτές αφορούν στην επιτάχυνση των ελέγχων, στην κατ΄ εξαίρεση υπαγωγή στη ρύθμιση και όσων έχουν υποθέσεις με έλεγχο σε εξέλιξη, στην επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων, και στην παροχή γενναίων κινήτρων για την εφάπαξ πληρωμή των οφειλών.

Σε θετική κατεύθυνση κινείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αλλά απαιτούνται τέσσερις βασικές αλλαγές.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην τοποθέτησή του κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αυτές αφορούν στην επιτάχυνση των ελέγχων, στην κατ΄ εξαίρεση υπαγωγή στη ρύθμιση και όσων έχουν υποθέσεις με έλεγχο σε εξέλιξη, μέσω της υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, στην επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων, και στην παροχή γενναίων κινήτρων για την εφάπαξ πληρωμή των οφειλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο