Κ.Μητσοτάκης: Μη συμφωνία θα είναι «καταστροφή για τη χώρα»
Μη συμφωνία στη διαπραγμάτευση θα είναι «καταστροφή για τη χώρα» δήλωσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως «αν η κυβέρνηση "δεν ανακρούσει πρύμναν", θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε οδυνηρή, άτακτη χρεοκοπία».
Μη συμφωνία στη διαπραγμάτευση θα είναι «καταστροφή για τη χώρα» δήλωσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως «αν η κυβέρνηση «δεν ανακρούσει πρύμναν», θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε οδυνηρή, άτακτη χρεοκοπία».
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως «αν για οποιονδήποτε λόγο, η χώρα πάει σε εκλογές, οπότε και θα υπάρξει πραγματικό διακύβευμα ρήξης με την Ευρώπη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν πεδίο συνεννόησης, που θα συσπειρώσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο».
Σημειώνει πως οι διαφορές της ΝΔ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να γεφυρωθούν, εάν υπάρξει τέτοιος κίνδυνος.
Ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «θα έχει τεράστιες ευθύνες αν, παρότι διαθέτει σημαντική πλειοψηφία, μας σύρει σε εκλογικές διαδικασίες».
Σχετικά με την αποφυλάκιση Ξηρού λέει πως «τα γραμμάτια της κυβέρνησης προς τους τρομοκράτες και τους αντιεξουσιαστές εξοφλούνται με θαυμαστή ταχύτητα τοις μετρητοίς, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της διεθνούς εικόνας της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»
- Τώρα ιδρώνει: Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του έγινε «έργο τέχνης» στο Λούβρο
- Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – 600 μολύβια και 10 ποιήματα: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Έτσι αφύπνισε τους παίκτες του ο Σπανούλης: «Τους είπα ή συγκεντρωνόμαστε στο μπάσκετ ή φεύγω»
- Ελ Μέντσο, ο βαρόνος που μετέτρεψε ένα καρτέλ ναρκωτικών σε κρατικό μηχανισμό – Η ιστορία του, η οικογένειά του και ο Τραμπ
- Πώς γιορτάζουν τα Κούλουμα οι δήμοι – Οι εκδηλώσεις από το λόφο Φιλοπάππου και τη Φρεαττύδα έως τη Θεσσαλονίκη
- Tο παράδειγμα της Ρόμα και τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Λεβερκούζεν για τον Ολυμπιακό (vid)
- Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη για κατάπαυση πυρός – Τι είπε για τις εκλογές στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442