
Στρατούλης: Έσοδα 1,46 δισ. ευρώ στα Ταμεία από τη ρύθμιση των 100 δόσεων
Την εκτίμηση ότι 1,46 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα ασφαλιστικά ταμεία εφέτος, με την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.
Την εκτίμηση ότι 1,46 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα ασφαλιστικά ταμεία εφέτος, με την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προχωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως ανέφερε είναι η πιο βελτιωμένη ρύθμιση που έχει υπάρξει στη χώρα αναφορικά με τις οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτοαπασχολουμένων και άλλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Στόχος μας είναι με αυτή τη ρύθμιση να υπάρξει ανακούφιση στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης. Εκτίμηση των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου είναι ότι με αυτή τη ρύθμιση εφέτος θα έχουμε έσοδα ύψους 1,46 δισ. ευρώ. Δεύτερος στόχος, με τη ρύθμιση αυτή, είναι να υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Έτσι θα σπάσουμε το υφεσιακό κλίμα και θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε.
Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα να ευνοηθούν όλοι όσοι οφείλουν οποιοδήποτε ποσό. «Δεν έχουμε βάλει τα όρια που υπήρχαν με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης που έλεγε ότι αν οφείλεις μέχρι 15.000 ευρώ μπορείς να κάνεις 100 δόσεις ενώ αν οφείλεις 15.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ μπορείς να κάνεις 72 δόσεις. Η ρύθμισή μας λέει ότι οποιοδήποτε ποσό και αν οφείλεις μπορείς να το εξοφλήσεις σε 100 δόσεις».
Ερωτηθείς για δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι η ελληνική κυβέρνηση λεηλατεί τα ταμεία, ο κ. Στρατούλης τονίζει: «Η κυβέρνησή μας όχι μόνο δεν ακουμπάει τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά θέση της και δέσμευσή της είναι ότι θα αρχίσει να αποκαθιστά σταδιακά τη λεηλασία που υπέστησαν τα αποθεματικά της Κοινωνικής Ασφάλισης διαχρονικά και κυρίως με το περιβόητο PSI, με χρηματοδότηση αυτού του κουμπαρά από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο θα συγκροτήσουμε και το οποίο θα έχει έσοδα για να χρηματοδοτεί την Κοινωνική Ασφάλιση από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας και της δημόσιας κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442