Περιστέρη: Περιμένουμε πράσινο φως για να συνεχιστεί η ανασκαφή στην Αμφίπολη
Σε αναμονή βρίσκεται η ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη για τη συνέχιση των εργασιών στο λόφο Καστά της Αμφίπολης. Όπως δήλωσε η κ. Περιστέρη «για τη συνέχιση των ανασκαφών αναμένεται η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού».
Σε αναμονή βρίσκεται η ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη για τη συνέχιση των εργασιών στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.
Όπως δήλωσε η κ. Περιστέρη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «για τη συνέχιση των ανασκαφών αναμένεται η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού».
Σχετικά με την μη συμμετοχή της ανασκαφικής ομάδας στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στη Θεσσαλονίκη, η κ. Περιστέρη δήλωσε: «Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στο φετινό συνέδριο, επειδή κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη της συστηματικής μελέτης του ανασκαφικού υλικού, όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να υπάρχει η συμμετοχή μας στο επόμενο συνέδριο με πλήρη επιστημονικά συμπεράσματα».
Η ίδια τόνισε ότι όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του λόφου Καστά βρίσκονται σε άψογη κατάσταση και υπό τη συνεχή επίβλεψη της ανασκαφικής ομάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδηλώσεις κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης
- Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο: Η ιστορία της 4ης Μαρτίου και οι παραδόσεις για την ομάδα του Βαλβέρδε
- Εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο – Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα
- Ιρανικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε «από ξένο υποβρύχιο» ανοικτά της Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 100 αγνοούμενοι
- Τσουκάλας για σκάνδαλο υποκλοπών: Η δημόσια τοποθέτηση Γεραπετρίτη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα
- Δένδιας: Ιστορικός σταθμός για την ελληνική Δικαιοσύνη η τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

