Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τη ροκ όπερα «Alexander the Great. Rock Opera» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), υποδέχεται η Αθήνα, με τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.

Στην παράσταση συμμετέχουν 30 ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και 10μελής ορχήστρα.

Πριν από έναν χρόνο είχε παρουσιαστεί μια παραλλαγή της παράστασης που είχε ετοιμάσει ο διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Βούρος ως συν-σκηνοθέτης.

Πάνω σε αυτήν τη βάση, γράφτηκε ένα καινούργιο λιμπρέτο (στα αγγλικά) από την Αλεξάντρα Χαράνις. Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους.

Η υπόθεση του έργου μάς μεταφέρει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των Καβειρίων Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάδα και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη στη Βαβυλώνα, 34 χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τους συντελεστές, το έργο επιχειρεί να αναδείξει ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του.

Το ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ερμηνεύει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, ενώ στον πολυμελή θίασο (απαρτίζεται από ρόλους- ιστορικά πρόσωπα-ονόματα, όπως η Ρωξάνη, ο Φίλιππος, ο Ηφαιστίων, ο Πτολεμαίος, ο Περδίκκας, ο Σέλευκος κ.ά.) προστέθηκαν και νέοι συντελεστές, αλλά και η ιστορική επιμέλεια της αρχαιολόγου Πολυξένης Αδάμ-Βελένη.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μακεδονίας-Θράκης , Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Helexpo-ΔΕΘ, του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 20 ευρώ, Α’ ζώνη: 30 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ