Επίσκεψη Τσίπρα στο Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Δίπλα στα παιδιά του «Δημήτριου» Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μοσχάτο, βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων. Τον κ. Τσίπρα, υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον γενικό διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Δίπλα στα παιδιά του «Δημήτριου» Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μοσχάτο, βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων.
Τον κ. Τσίπρα, υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον γενικό διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Ο κύριος σκοπός του Κέντρου είναι να υλοποιεί, να επεκτείνει και να συντονίζει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες σε 60 παιδιά ευπαθών οικογενειών που φιλοξενεί.
Ο κ. Τσίπρας γνώρισε τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γευμάτισε μαζί με τα παιδιά και άκουσε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
«Ήρθα να δω ιδίοις όμμασι το πώς η Εκκλησία προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα, το πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, το πρόβλημα της κοινωνικής περιθωριοποίησης, του αποκλεισμού, που δεν απασχολεί δυστυχώς ένα μικρό μέρος του ελληνικού πληθυσμού, των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά ένα μεγάλο μέρος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
«Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό χωρίς να αλλάξουμε τις κοινωνικές δομές και την παρέμβαση του κράτους και της πολιτείας, ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στις μέρες μας προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, στους πιο αδύναμους, είναι προσπάθεια αξιέπαινη και χρειάζεται τη στήριξή μας.
»Και μία τέτοια προσπάθεια είναι αυτή που εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια, διεξάγεται από τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» που σύστησε η Εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί δίπλα, με όσες δυνάμεις μπορεί να έχει, στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο έργο της Εκκλησίας.
«Να ευχηθούμε, κύριε Πρόεδρε, να μην κάνουμε συσσίτια σε δύο χρόνια και τρία, αλλά να τα έχουμε αυτά τα κτίρια για να παίζουν τα παιδιά, να χορεύουν, να μαθαίνουν και να ερχόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να τα διασκεδάζουμε» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
* Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν δημοσιεύματα που έφεραν τον Αρχιεπίσκοπο να έχει τοποθετηθεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
* Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης ξεχωριστή συνάντηση με τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζον Κίτμερ, με τον οποιο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας