Η Μαρία Σαρρή χαρίζει «δεύτερη ζωή» στα έπιπλα
Το υλικό που την «τραβάει» περισσότερο είναι το ξύλο γιατί «αφήνει πολύ χώρο για επέμβαση». Σε δεύτερη φάση έρχονται η φόρμα και ο όγκος του αντικειμένου.
Τα σκουπίδια είναι το μέρος που συλλέγει την πρώτη ύλη και γι’ αυτό αναφέρει σχετικά: «Οι συγκάτοικοι αυτής της πόλης, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι. Ο δρόμος διαθέτει την πρώτη ύλη πλουσιοπάροχα, είναι ένα luxury, τις ημέρες που δεν κουδουνίζει τίποτα στην τσέπη όπως περπατάς, να απαντηθείς με το δώρο που η πόλη άφησε για σένα. Αυτή η συνάντηση με συναρπάζει και με συγκινεί. Αυτή η χειρονομία επαναλαμβάνεται με την ίδια φροντίδα, όταν εναποθέτουν δίπλα στον κάδο κομμάτι της ιστορίας τους που είναι αποτυπωμένη πάνω στα φθαρμένα έπιπλα, στις κάσες από σπίτια που αναπαλαιώνονται, σε αντικείμενα που χρειάστηκε ή ήταν επιθυμία να αλλάξουν συνθήκη».
Παράλληλα τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ιστορίες των άλλων.
«»Συναντιόμαστε με ανθρώπους για να μας συγκινήσουν οι ιστορίες τους» είχε σχολιάσει ένας φίλος της…
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα αντικείμενα που βρίσκω στο δρόμο. Η συνάντηση με τις ιστορίες ανθρώπων, και αυτό που θα συμβεί τελικά με αυτά, είναι να τα οικειοποιηθώ και να δώσω συνέχεια στην ιστορία τους».
Τα πρώτα χρόνια μάζευε αδιακρίτως οτιδήποτε ξύλινο ήταν αυτό. Τώρα που έχουν γεμίσει οι αποθήκες της και έχει απόθεμα για τρία χρόνια, είναι περισσότερο επιλεκτική.
Πάντα τυχαίνει να τα «συναντώ» στο δρόμο μου στη διαδρομή μου. Στην περίπτωση που βρω «θησαυρό ασήκωτο», εκπέμπω SOS στους καλούς μου φίλους, εξομολογείται.
Καμιά φορά είναι απλά θέμα διάθεσης. Μπορεί το πρωί πηγαίνοντας να προσπεράσει κάτι, και το βράδυ επιστρέφοντας να το δει με άλλο μάτι -και να τις κάνει κλικ- και να το συλλέξει.
Η Μαρία Σαρρή παίρνει μέρος στην ομαδική έκθεση με τίτλο Use it not abuse it και θα είναι στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014.
Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, 20.00
Ώρες λειτουργίας: 17.00 -23.00
Είσοδος ελεύθερη
Μαρία Παπουτσή
- Super League: Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός – Το υπόλοιπο πρόγραμμα
- Πόλεμος των influencer στο Ντουμπάι – «Φτωχομπινέδες, αχάριστοι» όσοι δεν βλέπουν τον πόλεμο ως χρήμα
- ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3: Πάρτι… ανανέωσης ο Ελ Κααμπί και στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Νίκη 6άδας το Περιστέρι Betsson στο Μαρούσι (84-61) – Επιβλητικός ο Προμηθέας στη Μύκονο (99-89)


