Ο Ιπποκράτης δεν ξέχασε την Ακρόπολη…
Κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι στην Ακρόπολη. Στα βόρεια της κεντρικής εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το κτίριο φύλαξης αποσκευών, η πόρτα σε ένα από τα γραφεία έχει από τον Ιούλιο την ταμπέλα «Ιατρείο».
Κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι στην Ακρόπολη. Στα βόρεια της κεντρικής εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το κτίριο φύλαξης αποσκευών, η πόρτα σε ένα από τα γραφεία έχει από τον Ιούλιο την ταμπέλα «Ιατρείο».
Στην Ακρόπολη, που καθημερινά δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, μέχρι πριν το καλοκαίρι δεν υπήρχε παροχή ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.
Από τον Ιούλιο έχουν τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής για να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες ανάγκες για ιατρική βοήθεια, που ανακύπτουν τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες όσο και για τους υπαλλήλους του χώρου.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη την απόσπαση ενός γιατρού γενικής Ιατρικής στην αρμόδια Α’ ΕΠΚΑ.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, και με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο ιατρείο του αρχαιολογικού χώρου τοποθετήθηκαν γιατρός και νοσηλευτής που είναι στρατιώτες και υπηρετούν τη θητεία τους.
Βρίσκονται στο ιατρείο της Ακρόπολης όλες τις ημέρες και ώρες που λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν.
Τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν δεν είναι λίγα. Πιο συχνές είναι οι λιποθυμίες των επισκεπτών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αρκετά είναι και τα ατυχήματα λόγω πτώσεων κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων στον αρχαιολογικό χώρο.
Τα απλά περιστατικά αντιμετωπίζονται στο ιατρείο της Ακρόπολης, ενώ σε περίπτωση σοβαρότερων περιπτώσεων, οι ασθενείς μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Κική Μαργαρίτη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442