Σε ένα νησί του Ειρηνικού, η Ελισάβετ συνυπάρχει με τον Μίκυ Μάους
Το Νιούι είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος περίπου 2.500χλμ βορειοδυτικά της Νέας Ζηλανδίας. Η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα έσοδά της, αναδεικνύοντας σε νόμιμο χρήμα μια σειρά νομισμάτων, στα οποία από τη μία εικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και από την άλλη ο Μίκυ Μάους.
Το Νιούι είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος περίπου 2.500χλμ βορειοδυτικά της Νέας Ζηλανδίας. Η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα έσοδά της, αναδεικνύοντας σε νόμιμο χρήμα μια σειρά νομισμάτων, στα οποία από τη μία εικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και από την άλλη ο Μίκυ Μάους.
{{{ map }}}
Όπως αναφέρει το ABC Radio Australia, η τοπική κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο της Νέας Ζηλανδίας, ώστε για τα επόμενα 10 χρόνια να εισπράττει έσοδα για κάθε ένα συλλεκτικό νόμισμα που θα πωλείται.
Το Νιούι συνδέεται άμεσα με τη Νέα Ζηλανδία, όπου άλλωστε ζει ένα μεγάλο μέρος από τους περίπου 1.600 κατοίκους του.
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι αρχηγός του κράτους και εκπροσωπείται εκεί (όπως και στη Νέα Ζηλανδία) από τον Γενικό Κυβερνήτη.
Ο πρωθυπουργός του νησιού, Τόκε Ταλάγκι, εξέφρασε την άποψη ότι η κίνηση αυτή με τα νομίσματα θα βελτιώσει το προφίλ του νησιού, αν και αναγνώρισε ότι δεν αναμένει θεαματική ροή συλλεκτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον

