Βρυξέλλες: Κρίσιμο δίμηνο για την «επόμενη ημέρα» στην Ελλάδα
Aνώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε από τις Βρυξέλλες ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία πρόβλεψη σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι» στην Ελλάδα μετά την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του 2014. «Η επόμενη μέρα εξαρτάται από το τι θα γίνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
Aνώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία πρόβλεψη σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι» στην Ελλάδα μετά την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του 2014.
Ο αξιωματούχος είπε ότι σε αυτό το στάδιο η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει βέβαιη ότι μπορεί να βγει από τα προγράμματα βοήθειας, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Όπως σημείωσε, μερικοί από αυτούς τους παράγοντες αφορούν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2014, στο σχέδιο του προϋπολογισμού το 2015, στην κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και στο κλίμα που θα επικρατεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Η επόμενη μέρα εξαρτάται από το τι θα γίνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων αναμένονται και τα αποτελέσματα των stress test των τραπεζών, που θα διεξαχθούν εντός του Οκτωβρίου.
Σε αυτό το σημείο ο αξιωματούχος επισήμανε ότι το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διακρατεί ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μετατραπούν άμεσα σε μετρητά.
Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο ικανοποιεί τις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2015 που κατέθεσε η Ελλάδα, ο αξιωματούχος τόνισε ότι τα κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, εξετάζουν τα βασικά του στοιχεία.
Πρόσθεσε ότι αν το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει υψηλό βαθμό ρεαλισμού και αντανακλά τις πολιτικές προτεραιότητες που ορίζει το Μνημόνιο, οι Βρυξέλλες θα είναι ικανοποιημένες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442