Δεν γλιτώνει τη δίκη για φοροδιαφυγή ο Λιονέλ Μέσι
Σε δίκη για φοροδιαφυγή παραπέμπεται ο Λιονέλ Μέσι στην Ισπανία, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου της χώρας την Παρασκευή. Ο δικαστής δεν δέχθηκε το επιχείρημα ότι υπεύθυνος για τη φοροδιαφυγή είναι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή και όχι ο ίδιος. Ο άσος της Μπαρτσελόνα και ο πατέρας του, κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τις αρχές υποκρύπτοντας ποσά που ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ.
Σε δίκη για φοροδιαφυγή παραπέμπεται ο Λιονέλ Μέσι στην Ισπανία, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου της χώρας την Παρασκευή. Ο δικαστής δεν δέχθηκε το επιχείρημα ότι υπεύθυνος για τη φοροδιαφυγή είναι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή και όχι ο ίδιος.
Ο άσος της Μπαρτσελόνα και ο πατέρας του, κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τις αρχές υποκρύπτοντας ποσά που ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ.
Οι δύο προαναφερθέντες, που αρνούνται όλες τις κατηγορίες, έχουν το δικαίωμα νέας έφεσης εντός των προσεχών πέντε ημερών. Εκτιμάται ότι παρακρατούσαν τα χρήματα από το 2007 έως το 2009.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της δικαστικής αρχής αναφέρει:
«Αυτός ο τύπος παράβασης, δεν είναι απαραίτητο για κάποιον να έχει πλήρη εικόνα όλων των λογαριασμών και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων».
Τον Αύγουστο του 2013 ο Μέσι και ο πατέρας του προέβησαν σε «διορθωτικές κινήσεις» προς την εφορία ύψους 5 εκ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]



