Οι βαρετές επισημάνσεις της τροχαίας που ξεκινούν με το «φίλε οδηγέ» είναι πλέον πολύ ξεπερασμένες για τη Βοστώνη: Οι αρχές της Μασαχουσέτης προχώρησαν σε διαγωνισμό για δημιουργικά και αστεία μηνύματα που θα εμφανίζονται στις φωτεινές πινακίδες, σε μία προσπάθεια να κάνουν τους οδηγούς να τις προσέξουν λίγο περισσότερο.

Η ιστορία είχε ξεκινήσει το Μάιο όταν εμφανίστηκε το μήνυμα «use yah blinkah», που καλούσε τους οδηγούς να ανάβουν φλας αλλά γραμμένο ώστε να φαίνεται η ιδιαίτερη προφορά στη Βοστώνη.

Κεφαλαιοποιώντας την ιδέα, η Μασαχουσέτη έκανε διαγωνισμό για τη συνέχεια. Η ανταπόκριση στο διαγωνισμό ήταν μάλλον ικανοποιητική: Υποβλήθηκαν πάνω από 500 προτάσεις και τελικά αναδείχθηκαν τρεις νικητές.

Πρόκειται για τις φράσεις «make yah Ma proud, wear yah seatbelt» («κάνε υπερήφανη τη μάνα σου, βάλε ζώνη»), «Keep Calm and Drive On» (μήνυμα εναντίον της οδήγησης με νεύρα) και «Put down the phone! Your LOLs and OMGs can wait» («άσε το τηλέφωνο, τα LOL σου και τα OMG σου μπορούν να περιμένουν»).

Οι νικητές κέρδισαν εκπτωτικά κουπόνια για βενζινάδικα και εστιατόρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ