Στα σκαριά νέο πλαίσιο για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών
Θέμα χρόνου είναι το νέο πλαίσιο για το «πόθεν έσχες» όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων, Γιώργος Καλαντζής κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες». Η τροπολογία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, δέχθηκε όμως επικρίσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Θέμα χρόνου είναι το νέο πλαίσιο για το «πόθεν έσχες» όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων, Γιώργος Καλαντζής.
Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες», ο κ. Καλαντζής είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή και το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει «νέο πόθεν έσχες».
Η τροπολογία μπορεί να εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία δέχθηκε όμως επικρίσεις, από την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενόχλησε η τροπολογία για το πόθεν έσχες, καθώς πάρα πολλοί βουλευτές έχουν ζητήσει να πάει λίγο πιο πίσω. Έχει γίνει κατ’ επανάληψη», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και αναρωτήθηκε «γιατί δεν ενοχλεί το γεγονός ότι πολλές φορές έρχεται η Πολιτεία και παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας».
«Ντροπολογία» χαρακτήρισε τη νομοθετική ρύθμιση η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναρωτήθηκε ποιους μπορεί να εξυπηρετεί πράγματι αυτή η παράταση.
Για ψευδαισθήσεις και λήθαργο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Νεράντζης σχολιάζοντας την κριτική της κ. Κωνσταντοπούλου.
Προσπάθεια δημιουργίας νεφελώδους κλίματος από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι η σκανδαλολογία τον ευνοεί, κατήγγειλε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος και σημείωσε ότι η λογική της τροπολογίας είναι να μην συμπίπτει η υποβολή του πόθεν έσχες με την υποβολή της δήλωσης του φόρου εισοδήματος.
Ποιον εξυπηρετεί η τροπολογία αυτή μέσα σε ένα νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η διεθνής σύμβαση για την αναγκαστική εξαφάνιση προσώπων, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Θεοδώρα Τζάκρη.
«Ύποπτη» χαρακτήρισε την τροπολογία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης Αβράμης.
Κατά της τροπολογίας τάχθηκε το ΚΚΕ. Η Λιάνα Κανέλλη εξήγησε όμως ότι ο βασικός λόγος που το κόμμα της την καταψηφίζει είναι διότι μέσα στην τροπολογία υπάρχει και διάταξη με την οποία ανατίθεται η εκδίκαση κακουργηματικών πράξεων σε Μονομελή Εφετεία.
Τον ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας λέγοντας ότι η παρέμβασή του για την τροπολογία που αφορά στο πόθεν έσχες αποτελεί αποθέωση της υπερβολής καθώς το πόθεν έσχες ακολουθεί το χρόνο κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας