Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εντατικοποιούνται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ

Εντατικοποιούνται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ

Έντονη δραστηριότητα στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται την περίοδο από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.  Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι γεωτρύπανο από τη Μοζαμβίκη θα πραγματοποιήσει τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις στα τεμάχια 2, 3 και 9, στα οποία δικαίωμα έρευνας έχει η ιταλο-κορεατική κοινοπραξία Εni-Kogas.

Έντονη δραστηριότητα στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αναμένεται την περίοδο από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι γεωτρύπανο από τη Μοζαμβίκη θα πραγματοποιήσει τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις στα τεμάχια 2, 3 και 9, στα οποία δικαίωμα έρευνας έχει η ιταλο-κορεατική κοινοπραξία Εni-Kogas.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δραστηριότητες της Noble στο τεμάχιο 12 αφορούν ένα νέο ερευνητικό κοίτασμα, ενώ για το πρόγραμμα της ΤΟΤΑL στα τεμάχια 10 και 11, είπε πως το χρονοδιάγραμμα αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Ο κύπριος υπουργός δήλωσε πως αυτό που συζητά η Λευκωσία με την ΕΝΙ είναι να υπάρξει ευελιξία, ώστε σε περίπτωση ανακάλυψης κοιτάσματος να προχωρεί η επιβεβαιωτική γεώτρηση νωρίτερα, «ούτως ώστε να μπορούμε να βρούμε το βέλτιστο τρόπο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν».

Για τις επαφές με τη Deutsche Bank, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι είναι συνεχείς, είτε στην Κύπρο, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, «ώστε να μπορέσουμε να ξέρουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για χρηματοδότηση του τερματικού, εφόσον βρεθούν επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου και να ακούσουν και εκείνοι τους δικούς μας σχεδιασμούς και το πώς προχωράμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο