Το έργο του Βασίλη Φωτόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το ζωγραφικό έργο του κορυφαίου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου, καθώς επίσης και οι συνθέσεις του ζωγράφου Σάββα Πουρσανίδη συνθέτουν την έκθεση «Πάθη Σωμάτων» που εγκαινιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο 10 Μαΐου.
Το ζωγραφικό έργο του κορυφαίου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου, καθώς επίσης και οι συνθέσεις του ζωγράφου Σάββα Πουρσανίδη συνθέτουν την έκθεση «Πάθη Σωμάτων» που εγκαινιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο 10 Μαΐου.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οργανώνει και παρουσιάζει στους χώρους των φουαγιέ την πρώτη του εικαστική παρέμβαση, αποδίδοντας τιμή στον κορυφαίο μας σκηνογράφο – και κάτοχο Όσκαρ για την ταινία Αλέξης Ζορμπάς (1964).
H έκθεση – αφιέρωμα στο Βασίλη Φωτόπουλο περιλαμβάνει μια ενότητα 40 άγνωστων εικαστικών έργων του, τα οποία φιλοξενήθηκαν ήδη σε αντίστοιχη έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας. Οι πίνακες του Φωτόπουλου αποδίδουν το σύμπαν του ζωγράφου, το οποίο κυριαρχείται από τη λατρεία της νεότητας, αλλά και από την αίσθηση του μάταιου των πραγμάτων.
Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει το «αλώνι του κόσμου» με τις ανθρώπινες υπάρξεις να εμφανίζονται για λίγο και έπειτα να χάνονται. Τα σώματα είναι εκεί έκθετα, αινιγματικά εξωτικά, αλλά και έτοιμα να συντριβούν.
Την έκθεση του Βασίλη Φωτόπουλου συμπληρώνουν τέσσερα έργα μεγάλων διαστάσεων του Σάββα Πουρσανίδη. Στους πίνακες του ζωγράφου πρωταγωνιστούν οι μουσικοί.
Οι μουσικοί του Πουρσανίδη με τα σώματα τους σπρώχνουν το σκοτάδι της βαρβαρότητας και επιβάλλουν το φως της τέχνης τους.
Την επιμέλεια της έκθεσης έκαναν ο Μάνος Στεφανίδης και η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη.
Την ημέρα των εγκαινίων ο επιμελητής Μάνος Στεφανίδης και ο ζωγράφος Σάββας Πουρσανίδης θα ξεναγήσουν το κοινό στους χώρους της έκθεσης. Τα εγκαίνια ξεκινούν στις 18:00 το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ξεναγήσεις από τους επιμελητές της έκθεσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 30 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας





