
Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ κόντρα στην αξιολόγηση των υπαλλήλων
Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τη Δευτέρα θα γίνουν καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας.
Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ.
Η ΠΟΕ- ΟΤΑ αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ βαθμού, και στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, έχει διοργανώσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».
Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014.
Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν «αξιολόγηση» που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442